Start 1 juni 2023: Workshop Zout- en suikerverlaging
De onderwerpen in deze workshop: effecten van zout en suiker op gezondheid, vervangers voor zout en suiker, effecten van zout- en suikervervanger op de kwaliteit en de gevolgen van verlagen of verwijderen in een product, welke vervangers zijn bekend en worden al toegepast. De workshop is één dag.
Start 29 augustus 2023: Cursus Levensmiddelenmicrobiologie
Onderwerpen bij deze cursus: micro-organismen, kwetsbaarheid organismen, bacteriën, kiemgetal, milieufacturen, pH en zuurtegraad, vermeerdering, temperatuur, wateractiviteit, microbiologisch onderzoek.
De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten, waarvan 4 avonden een combinatie van theorie en practicum.
Start 4 september 2023: Cursus Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie
Onderwerpen bij deze cursus: de houdbaarheid van voedingsmiddelen en de rol van verpakkingen, de samenstelling van voedingsmiddelen, de relatie tussen de verschillende grondstoffen en procestechnische bewerkingen, kwaliteitsborging, de bijbehorende wet- en regelgeving, de gevolgen van langdurige opslag en de procestechnologische verwerking van voedingsmiddel tot eindproduct.
De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten op maandagmiddag.
Start 7 september 2023: Cursus Bakkerijtechnologie
Onderwerpen bij deze cursus: broodbereidingsprocessen, eigenschappen en functies van grondstoffen en hulpstoffen, rijzen, bakken, bewaren, beschuit, deegwaren, banket, chocolade, suikerwerk, processing van het eindproduct.
De cursus bestaat uit 14 bijeenkomsten en twee practica.
Start 5 oktober 2023: Workshop Marktsucces met gezonde en duurzame voedselinnovatie
De onderwerpen in deze workshop: hoe kan je via de Verleidingstoolbox food concepten verleidelijker presenteren, beter laten aansluiten bij de doelgroep die je voor ogen hebt, succesvoller in de markt zetten. Er worden onderzoek- en ontwerptools toegelicht waarbij je samen met medecursisten aan de slag kunt met een voorbeeldcase. De workshop is één dag.
Start 14 november 2023: Cursus Levensmiddelenchemie
Onderwerpen: koolhydraten, eiwitten, aminozuren, vetten, chemische reacties en organische verbindingen, DE-waarden, monosachariden, zetmelen, enzymen.
De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten.