01-06-2023 | diverse cursussen en workshops HAS

01-06-2023 | diverse cursussen en workshops HAS

Diverse cursussen en workshops HAS, vanaf 1 juni, HAS Green Academy Den Bosch.

Start 1 juni 2023: Workshop Zout- en suikerverlaging

De onderwerpen in deze workshop: effecten van zout en suiker op gezondheid, vervangers voor zout en suiker, effecten van zout- en suikervervanger op de kwaliteit en de gevolgen van verlagen of verwijderen in een product, welke vervangers zijn bekend en worden al toegepast. De workshop is één dag.

Meer informatie

Start 29 augustus 2023: Cursus Levensmiddelenmicrobiologie

Onderwerpen bij deze cursus: micro-organismen, kwetsbaarheid organismen, bacteriën, kiemgetal, milieufacturen, pH en zuurtegraad, vermeerdering, temperatuur, wateractiviteit, microbiologisch onderzoek.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten, waarvan 4 avonden een combinatie van theorie en practicum.

Meer informatie

Start 4 september 2023: Cursus Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie

Onderwerpen bij deze cursus: de houdbaarheid van voedingsmiddelen en de rol van verpakkingen, de samenstelling van voedingsmiddelen, de relatie tussen de verschillende grondstoffen en procestechnische bewerkingen, kwaliteitsborging, de bijbehorende wet- en regelgeving, de gevolgen van langdurige opslag en de procestechnologische verwerking van voedingsmiddel tot eindproduct.
De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten op maandagmiddag.

Meer informatie

Start 7 september 2023: Cursus Bakkerijtechnologie

Onderwerpen bij deze cursus: broodbereidingsprocessen, eigenschappen en functies van grondstoffen en hulpstoffen, rijzen, bakken, bewaren, beschuit, deegwaren, banket, chocolade, suikerwerk, processing van het eindproduct.

De cursus bestaat uit 14 bijeenkomsten en twee practica.

Meer informatie

Start 5 oktober 2023: Workshop Marktsucces met gezonde en duurzame voedselinnovatie

De onderwerpen in deze workshop: hoe kan je via de Verleidingstoolbox food concepten verleidelijker presenteren, beter laten aansluiten bij de doelgroep die je voor ogen hebt, succesvoller in de markt zetten. Er worden onderzoek- en ontwerptools toegelicht waarbij je samen met medecursisten aan de slag kunt met een voorbeeldcase. De workshop is één dag.

Meer informatie

Start 14 november 2023: Cursus Levensmiddelenchemie

Onderwerpen: koolhydraten, eiwitten, aminozuren, vetten, chemische reacties en organische verbindingen, DE-waarden, monosachariden, zetmelen, enzymen.

De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten.

Meer informatie

  1. Houdbaarheid groente en fruit verlengen en tegelijk plastic verminderen? Zo pakt startup Peelon dat aan
  2. 11-06-2023 | Cursus Glycosciences
  3. Startup maakt tonijnvervanger van zeewier: 'Duurzaamheid kan wel betaalbaar zijn'
  4. Genieten, goedkoop en goed voor gezondheid: dit willen consumenten volgens Mintel van foodproducenten in 2023
  5. Geen kater op nieuwjaarsdag? Alcoholvrije bubbels steeds populairder
  6. Ontwikkelingen in stevia: niet alleen meer reb A en niet alleen meer extractie
  7. Boermarke: 'Met plantaardig blokje kaas in salade pak je ook de veganist mee'
  8. Those Vegan Cowboys: 'eerste 'echte' kaas gemaakt zonder dieren'
  9. ABN Amro: zo kunnen plantaardige varianten voor vlees en zuivel verder groeien
  10. 19 projecten moeten Vlamingen aan de plantaardige eiwitten krijgen
  1. Voedertarwe in de tortilla? Eerste resultaten lijken veelbelovend
  2. Trends in 2023 in de ogen van jonge QA’ers en R&D’ers
  3. Betaalbaar, smaakloos en om de hoek verkrijgbaar: favaboon nieuw plantaardig lievelingetje van R&D
  4. Trending 2023 | Normec Foodcare: ‘We moeten het verhaal van onze voedingsmiddelen vertellen’
  5. Productinnovaties december: granola zonder toegevoegde suiker en plantaardige drumsticks
  6. Dit zijn de 5 opvallendste trends op de SIAL
  7. Veggie Crumbz maakt gezonder alternatief voor paneermeel: ‘De groentekruimels zijn al knapperig zonder olie’
  8. Suikerarm en koolhydraatvrij: innovaties spotten op Free From-beurs
  9. Deze 5 trends zijn volgens de Rabobank de komende jaren essentieel voor de voedingsindustrie
  10. "Met de Vlaamse voedselstrategie is het recept geschreven en liggen de ingrediënten op tafel"