18-04-2023 | Conferentie voor een toekomstgericht voedselsysteem

18-04-2023 | Conferentie voor een toekomstgericht voedselsysteem

Conferentie, dinsdag 18 april, Theater Amsterdam.

18-04-2023 | Conferentie voor een toekomstgericht voedselsysteem

Samenwerken aan het versnellen van de eiwittransitie. Dat is de missie van Plant FWD: een nieuw internationaal event voor startups, producenten, retailers, investeerders en change-makers in de voedingssector. Met een ‘Supermarkt van Verlangen’, verschillende sprekers en ruimte om mee te denken aan oplossingen biedt Plant FWD alle ingrediënten om zelf mee te bouwen aan oplossingen om de balans in onze voedselconsumptie terug te brengen. De eerste editie van Plant FWD vindt plaats op 18 april 2023 in Theater Amsterdam.

Faciliteren van samenwerkingsverbanden

De afgelopen decennia zijn we aanzienlijk meer dierlijke producten gaan eten. Op dit moment wordt 60% van onze eiwitbehoefte uit dierlijke producten gehaald, een verhouding die niet duurzaam en niet meer houdbaar is. Plant FWD streeft ernaar de transitie te versnellen van de huidige 40% naar de doelstelling van 50% plantaardige eiwitten in 2030.

Plant FWD moet hét jaarlijks terugkerend check-in moment worden om te kijken waar we in Nederland en wereldwijd staan in de transitie. Samenwerking staat centraal op het event, onder andere door de matchmaking tussen startups, investeerders, corporate partners en nieuw talent te faciliteren en zo nieuwe samenwerkingsverbanden te laten ontstaan.

Programma:

Met journalist en filmmaker Ikenna Azuike als moderator en o.a. oud-commando Ray Klaassens, hoofd Sustainability UK en Benelux van Oatly Shaunagh Duncan en bedenker van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel Isabel Boerdam als eerste bevestigde sprekers, biedt Plant FWD een podium aan impactvolle initiatieven en ideeën. Naast luisteren, zullen bezoekers ook met elkaar in gesprek gaan in verschillende break-out sessies waarin thema’s als het bouwen van een eigen merk, het verleiden van de consument en het ontwikkelen van commerciële strategieën worden besproken. Tot slot zal er een ‘Supermarkt van Verlangen’ te vinden zijn op locatie waarin nieuwe en innovatieve producten van de deelnemende bedrijven worden getoond.

Meer informatie