Je leert wat micro-organismen zijn en waarom sommige soorten ongewenst zijn in voedingsmiddelen. Welke soorten ziekten kunnen veroorzaken via voedsel en hoe je besmettingen voorkomt. Daarnaast leer je welke factoren van invloed zijn op groei van micro-organismen in voedsel en hoe je ze afdoodt. Ook begrijp je waarom het belangrijk is te werken met een voedselveiligheidssysteem en hoe ermee om te gaan.
Na afloop begrijp je de belangrijkste microbiologische theorie, kun je meepraten over microbiologische normen, cijfers van het laboratorium interpreteren en vind je gemakkelijker oplossingen voor microbiologische problemen. Je sluit de cursus af met een examen.
De eerstvolgende cursus start op 12 september 2023. De overige cursusdagen zijn op 19 september, 3, 10 en 24 oktober en het examen is op 7 november 2023 (alleen de ochtend).
Meer informatie
12-09-2023 | Cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne

De vijfdaagse cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne op hbo-niveau is bestemd voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor of betrokken zijn bij de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen.
Lees meer over
Recente artikelen

Het is al enige tijd bekend dat een voedselveiligheidscultuur essentieel is om levensmiddelenproductie veilig uit te voeren om veilige levensmiddelen...

Op de shortlist van topprioriteiten voor elk voedings- en drankenbedrijf staan het leveren van producten van hoge kwaliteit, het waarborgen van de...

In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van mei. De laatste wapenfeiten: onvermeld allergeen in extracten en in...

In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van mei: listeria in tartaar en sporen zware nachtschade wokmix.
Eerder verschenen
- Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen december: mogelijk glas in rode kool, Listeria in filet americain en verkeerd etiket op bladerdeegrollen
- Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen december: stukjes glas in rode kool en allergeen amandel in appeltjesbrood
- De 20 best gelezen verhalen op VMT in 2022
- Aantal voedseluitbraken in EU stijgt, maar nog onder pre-corona niveau
- Young QA: Hoe houd je de regie over je eigen kwaliteitssysteem bij toenemende klantenaudits?
- Olam en NVWA over ‘gifkoekjes’: ‘Er is onjuiste informatie gedeeld’
- De nieuwe BRCGS en IFS, wat brengen zij ons?
- GFSI: 'IFS heeft gedetailleerde motivering voor schorsing gekregen'
- Safe met Eef: Kwaliteit, veel verschillende uitdagingen
- Handig overzicht: deze artikelen helpen je bij het bouwen van Food Safety Culture
- IFS-baas verbolgen over schorsing: 'GFSI nagelt ons onterecht aan schandpaal'
- Genomica-onderzoek is een blijvertje
- Food in totale verwarring: wat is nu de echte reden achter schorsing IFS door GFSI?
- IFS boss outraged by suspension: 'GFSI unjustly shames us'
- Zo kijkt NVWA naar Infoblad 85 (tips en video)
- Trending 2023 | KTBA: ‘Zorg dat je een aantrekkelijke werkgever bent en investeer daarin’
- Trending 2023 | Eurofins: ‘Voedselfraude kan overal in de keten plaatsvinden'
- IFS maar liefst drie maanden geschorst door GFSI
- 30-03-2023 & 15-06-2023 | Cursus allergenen management
- 16-02-2023 & 06-06-2023 | VITAL allergenen web-based
Voedselvergiftiging - Ontvang tweewekelijks de Thema Update Voedselveilighed
