12-09-2023 | Cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne

12-09-2023 | Cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne
Foto: Roelina Dijk

De vijfdaagse cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne op hbo-niveau is bestemd voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor of betrokken zijn bij de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen.

Je leert wat micro-organismen zijn en waarom sommige soorten ongewenst zijn in voedingsmiddelen. Welke soorten ziekten kunnen veroorzaken via voedsel en hoe je besmettingen voorkomt. Daarnaast leer je welke factoren van invloed zijn op groei van micro-organismen in voedsel en hoe je ze afdoodt. Ook begrijp je waarom het belangrijk is te werken met een voedselveiligheidssysteem en hoe ermee om te gaan.

Na afloop begrijp je de belangrijkste microbiologische theorie, kun je meepraten over microbiologische normen, cijfers van het laboratorium interpreteren en vind je gemakkelijker oplossingen voor microbiologische problemen. Je sluit de cursus af met een examen.

De eerstvolgende cursus start op 12 september 2023. De overige cursusdagen zijn op 19 september, 3, 10 en 24 oktober en het examen is op 7 november 2023 (alleen de ochtend).

Meer informatie