VMT
VMT
07-02-2023 | Cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne

07-02-2023 | Cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne

De vijfdaagse cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne op hbo-niveau is bestemd voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor of betrokken zijn bij de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen.

07-02-2023 | Cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne
Foto: Roelina Dijk

Je leert wat micro-organismen zijn en waarom sommige soorten ongewenst zijn in voedingsmiddelen. Welke soorten ziekten kunnen veroorzaken via voedsel en hoe je besmettingen voorkomt. Daarnaast leer je welke factoren van invloed zijn op groei van micro-organismen in voedsel en hoe je ze afdoodt. Ook begrijp je waarom het belangrijk is te werken met een voedselveiligheidssysteem en hoe ermee om te gaan.

Na afloop begrijp je de belangrijkste microbiologische theorie, kun je meepraten over microbiologische normen, cijfers van het laboratorium interpreteren en vind je gemakkelijker oplossingen voor microbiologische problemen. Je sluit de cursus af met een examen.

De eerstvolgende cursus start op 7 februari 2023. De overige cursusdagen zijn op 14 en 28 februari, 7 en 14 maart en het examen is op 28 maart 2023 (alleen de ochtend).

Meer informatie