01-06-2022 | Symposium Nieuwe producten, andere voedselveiligheidrisico’s?

Op woensdag 1 juni 2022 organiseert de Stichting Food Micro in Hotel De Biltsche Hoek in De Bilt een symposium over de voedselveiligheidsrisico’s van alternatieve ingrediënten en levensmiddelen die met name vanwege een gunstiger foodprint steeds meer terrein winnen.
Delen:

In de supermarkt neemt de schapruimte voor alternatieve producten steeds verder toe. Vleesvervangers zijn al niet meer weg te denken maar ook zuivelvervangers zijn sterk in opkomst. Daarnaast worden eiwitten als levensmiddelingrediënt steeds vaker gewonnen uit insecten, planten en reststromen of m.b.v. fermentatie geproduceerd. Deze nieuwe producten en ingrediënten brengen andere voedselveiligheidsrisico’s met zich mee. Tijdens dit symposium krijgt u inzicht in de risicofactoren van deze nieuwe producten en hoe deze te beheersen.

Zoals altijd bieden onze Nederlandstalige symposia voldoende ruimte voor discussie en zal daar in het programma rekening mee worden gehouden.

Het symposium is bedoeld voor een ieder die betrokken is bij de ontwikkeling en productie van levensmiddelen of ingrediënten zoals QA managers, productiemedewerkers, productontwikkelaars, microbiologen, wetenschappers/laboranten van microbiologische laboratoria, functionarissen kwaliteitszorg en risicomanagers alsmede voor managers, beleidsmedewerkers, toezichthouders en docenten die zich richten op microbiologische veiligheid in de productieomgeving.

Deelname-informatie

Tot 15 april bedragen de inschrijfkosten € 275,- p.p. inclusief lunch, koffie/thee, versnaperingen, hapjes, borrel en het symposiumboek. De registratiekosten na 1 april zijn € 325,- p.p. Gepensioneerden zijn bij de Stichting Food Micro van harte welkom en kunnen intekenen tegen een gereduceerd tarief van € 65,- p.p. Onze vorige symposia waren snel volgeboekt, dus wees er op tijd bij om teleurstelling te voorkomen. Mocht het symposium onverhoopt vanwege corona beperkingen niet door kunnen gaan dan restitueren wij vanzelfsprekend het inschrijfgeld.

Meer informatie, aanmelden en programma

Dit vind je misschien ook interessant