25-01-2022 | Cursus levensmiddelenmicrobiologie & -hygiëne

De vijfdaagse cursus levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne op hbo-niveau is bestemd voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor of betrokken zijn bij de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen.

Een breed scala aan onderwerpen komt aan de orde tijdens de cursus. Je leert:

  • wat micro-organismen zijn;
  • waarom sommige soorten ongewenst zijn in voedingsmiddelen;
  • welke soorten ziekten kunnen veroorzaken via voedsel;
  • hoe je besmetting (zoveel mogelijk) kunt voorkomen; en
  • welke factoren van invloed zijn op de groei van micro-organismen;
  • hoe je micro-organismen kunt afdoden.
  • waarom het belangrijk is te werken met een voedselveiligheidssysteem en hoe ermee om te gaan.

Na afloop begrijp je de belangrijkste microbiologische theorie, kun je cijfers van het laboratorium interpreteren, weet je waarom er microbiologische normen zijn en kun je ze opstellen, en vind je gemakkelijker oplossingen voor microbiologische problemen.

Je sluit de cursus af met een examen. Bij voldoende resultaat ontvang je het FiMM-certificaat.

Online en klassikaal

Normaal gesproken geven we deze cursus alleen klassikaal in Ede, maar sinds corona ook online. En waar de klassikale cursus bestaat uit 5 dagen bestaat de online cursus uit 10 dagdelen, aanvullend een extra examentraining en worden deze bijeenkomsten opgenomen zodat je op een later moment nogmaals de les kunt bekijken.

De eerstvolgende online cursus start op 25 januari 2022, de klassikale cursus op 26 januari 2022 (als dat is toegestaan vanwege corona).

Cursusdata online

25 januari, 1, 8, 15, 22 februari, 8, 15, 22, 29 maart, 5 april, 12 april examentraining (1 uur) en 19 april (examen) 2022

Klik voor meer informatie

Cursusdata klassikaal (in Ede)

26 januari, 9, 16, 23 februari, 9 en 23 maart (examen) 2022

Zie voor meer informatie

Dit vind je misschien ook interessant