10-06 | Webinar innovatief en duurzaam verpakken

Niemand kan er nog omheen: we moeten allemaal een steentje bijdragen aan een duurzame wereld. Onze consumptie overschrijdt de grenzen van wat onze planeet aan kan. Verpakkingen zijn een deel van dit probleem, maar ook een deel van de oplossing. Om de hoeveelheid verpakkingsafval aan te pakken, hebben we verandering, vernieuwing en innovatie nodig. Van beter en meer recyclen tot en met grensverleggende innovatiemethoden in onze productie- en consumptiesystemen.

Hierover publiceerde het KIDV de State of Sustainable Packaging, waarmee de weg naar intrinsiek duurzame verpakkingen werd geopend: verpakkingen zonder schade voor mens en milieu.

Maar welke innovaties zijn nodig om intrinsiek duurzaam verpakken te bereiken? Waar begin je, hoe los je mogelijke uitdagingen op en hoe ga je samenwerking aan? Wat gebeurt er al binnen de verpakkingsketen? En hoe kunnen innovaties worden versneld? In de webinar van het KIDV op 10 juni as. van 14.00 – 16.30 uur gaan we op deze vragen in. Word bekend met de laatste verpakkingsinnovaties en raak geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met innovatief én duurzaam verpakken.

Meer informatie en aanmelden voor de webinar