27-05 | Opleiding microbiologie food

Micro organismen spelen een hoofdrol bij houdbaarheid en de veiligheid van voedingsmiddelen. Onderscheid maken tussen nuttige en schadelijke bacteriën wordt in deze opleiding duidelijk uitgelegd.

De oorsprong van de besmetting vinden vormt een vast onderdeel in de bron analyse bij een microbiologisch probleem. Bacterie resistentie krijgt aandacht, zijnde een ‘nieuwe’ ontdekking. De groeivoorwaarden vormen de kern van de lesstof. De beheersing van pathogenen zoals Listeria monocytogenes, E coli en vele andere krijgen ruimschoots aandacht. Persoonlijke hygiëne wordt in de les geoefend omdat dit de sleutel vormt voor schoon produceren en het vermijden van kruisbesmetting. De cursist wordt wegwijs gemaakt in de enorme database van iMIS dat gebaseerd is op wetenschappelijke publicaties op het gebied van de levensmiddelenmicrobiologie. In deze intensieve opleiding wordt u snel wegwijs gemaakt in de wondere wereld van de kleine beestjes.

Meer informatie

Dit vind je misschien ook interessant