8-2 | Cursus Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie

Je hebt een commerciële of organisatorische baan binnen de foodsector. Het ontbreekt je niet aan affiniteit met food, maar wel aan technologische kennis om een goede gesprekspartner te zijn. Geen nood: de cursus Kennismaking met Voedingsmiddelentechnologie biedt uitkomst.

Alle belangrijke aspecten van de voedings- en genotsmiddelenindustrie komen in vogelvlucht voorbij. Theorie wordt afgewisseld met practica. Een greep uit de cursusonderwerpen:

  • De houdbaarheid van voedingsmiddelen en de rol van verpakking daarbij.
  • De gevolgen van langdurige opslag voor de samenstelling van levensmiddelen.
  • De procestechnologische verwerkingen die een voedingsmiddel ondergaat om tot een consumeerbaar eindproduct te komen.
  • De samenstelling van voedingsmiddelen en de relatie tussen de verschillende grondstoffen en procestechnische bewerkingen.
  • Het nut van kwaliteit borgen en de bijbehorende wet- en regelgeving

Meer informatie