Bureau voor Kwaliteitszorg

Bureau voor Kwaliteitszorg (BK) is onderdeel van de Care for Food Group en draagt als onafhankelijke organisatie zorg voor kwaliteit en voedselveiligheid in de voedingsmiddelenindustrie en bij zorginstellingen. Wij willen waarde creëren voor de klant door altijd de beste, meest persoonlijke en verrassende zorg te regelen in kwaliteit, voedselveiligheid en duurzaamheid.

Vanuit onze ‘We Care’ filosofie en de combinatie van een persoonlijke en doordachte aanpak, zorgen wij voor praktische en werkbare oplossingen binnen uw bedrijf en op uw kwaliteitsafdeling. Dit doen we door gezamenlijke inzet en inbreng van kennis, kunde en ervaring. We bieden een lange termijnrelatie door een persoonlijke, betrokken, praktische, flexibele, integere en servicegerichte inzet van professionals.

Interim: flexibele inzet van kwaliteitsmanager

Heeft u direct een kwaliteitsmanager nodig voor kortere of langere tijd? Bij Bureau voor Kwaliteitszorg kunt u terecht voor de directe plaatsing van QA-specialisten. Onze interim kwaliteitsmanagers hebben een HBO- of universitaire opleiding en ruime ervaring in de food sector. Bovendien houdt Bureau voor Kwaliteitszorg de kennis van haar QA-specialisten op peil met interne trainingen en coaching. Daardoor zijn onze interim kwaliteitsmanagers altijd op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving en de laatste normeisen.

Lees verder over: Interim kwaliteitsmanager

Projecten

Heeft u specialistische hulp nodig bij het opzetten en uitvoeren van projecten? Wilt u bijvoorbeeld het BRC, IFS, FSSC 22000 certificaat behalen, het hygiëneniveau onder uw werknemers verhogen, of voldoen aan de eisen die de NVWA stelt? Daar kan Bureau voor Kwaliteitszorg u mee helpen.

Dagelijks assisteert Bureau voor Kwaliteitszorg bedrijven en instellingen uit het midden- en grootsegment bij projecten. Zo zetten wij kwaliteitssystemen op om de borging van het proces te vergroten. Ook hebben wij ruime ervaring met het implementeren van voedselveiligheidssystemen zoals BRC, IFS, FSSC 22000 en HACCP. Maar bijvoorbeeld ook met het verwerven van certificeringen als de Internationale richtlijn voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO): ISO 26000.

Lees verder over: Projecten

Audits

Bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie worden vaak gecontroleerd op voedselveiligheid en productkwaliteit. Bureau voor Kwaliteitszorg kan ook zelf onafhankelijke audits voor u uitvoeren. Dit zijn zowel leveranciers- als ketenaudits.

De auditors van Bureau voor Kwaliteitszorg weten waar ze op moeten letten. We kennen de eisen van alle internationale partijen, maar ook die van de Nederlandse retailers of de VWA. Onze inspectierapporten zijn helder. Ze geven u een frisse, onafhankelijke blik op mogelijke risico's. Zo kunt u zwakkere processchakels tijdig verbeteren en misstanden en risico's voor consumenten voorkomen.

Lees verder over: Audits

MVO en duurzaamheid

Voor de consument wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Ook vragen consumenten steeds vaker om producten die met eerbied voor mens en milieu gemaakt zijn. Daar wilt u als teler, producent of leverancier natuurlijk graag op inspringen. Het kan namelijk een groot concurrentievoordeel betekenen, wanneer uw bedrijf een keurmerk als het Beter leven 3-sterrensyteem verwerft. Bovendien brengt een ISO 26000 certificering van uw milieumanagementsysteem grote kostenbesparingen met zich mee.

Wilt u graag bepaalde maatschappelijk verantwoorde- of duurzame certificeringen behalen? Laat u adviseren door Bureau voor Kwaliteitszorg. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheidstrajecten zijn een van de specialismen waar we ons dagelijks mee bezig houden. Wij leiden u stap voor stap door het hele proces heen. We zorgen ervoor dat uw bedrijf aan alle normeisen voldoet. Zodat de certificerende instantie uw systeem probleemloos kan certificeren.

Lees verder over: MVO en duurzaamheid

Trainingen

Of u nu de kennis bij vaste medewerkers up-to-date wilt houden of nieuwe medewerkers wilt opleiden. Vakspecialist Bureau voor Kwaliteitszorg biedt samen met SVO vakopleiding food een compleet opleidingsplan op maat aan voor uw medewerkers. Daarnaast kunt u zich natuurlijk ook altijd inschrijven voor de trainingen uit ons vaste programma. Via BK Opleidingen & Trainingen biedt Bureau voor Kwaliteitszorg basistrainingen, verdiepingstrainingen en specialisatietrainingen aan over:

  • Voedselveiligheid, kwaliteitszorg, zoals BRC7, en HACPP.
  • Productkennis zoals aardappelen/groente/fruit (AGF), vlees of vis.
  • Etikettering.
  • Communicatie, management- en persoonlijke ontwikkeling.
  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Bureau voor Kwaliteitszorg werkt samen met de SVO vakopleiding food. Al onze trainingen voldoen aan de criteria die gesteld worden door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Ook voldoen ze aan alle eisen van de BRC, IFS, FSSC 22000 of HACCP. Bekijk onze gehele trainingsagenda.

Lees verder over: Trainingen

Lean Six Sigma

Bureau voor Kwaliteitszorg weet als geen ander dat iedere levensmiddelenorganisatie te maken heeft met strenge eisen van de klant, voorop staat dat uw eindproducten binnen de specificatiegrenzen van de klant vallen. Veel bedrijven voelen daarnaast de druk van kwaliteitsnormen maar ook de margedruk. Fouten kosten geld, corrigerende maatregelen werken kostenverhogend om nog maar te zwijgen over preventieve maatregelen. Al deze factoren tezamen kunnen uw bedrijfsvoering behoorlijk bemoeilijken, waardoor de focus ongewild komt te liggen op de dagelijkse operationele problemen in plaats van structurele verbetering.

Middels Lean Six Sigma kunnen wij u helpen om terugkerende, structurele problemen op te lossen waardoor u uw focus weer kunt verschuiven. Onze projectmanagers zijn naast kundige levensmiddelentechnologen ook thuis in Lean Six Sigma. Zij kennen de levensmiddelenwetgeving en de certificeringseisen en begrijpen hierdoor de randvoorwaarden van uw bedrijfsprocessen. Deze kennis integreren ze in het Lean Six Sigma project.

Lees verder over: Lean Six Sigma