Lees hier online het vakblad VMT

Hier lees je als abonnee van VMT, dé vaktitel voor de foodprofessional, het vakblad digitaal.

Laatste magazine-artikelen

Vion VMT 10

Vion volgt elk stukje vlees Sinds enkele jaren gooit Vion het over een heel andere boeg: het bedrijf heeft transparantie bijna tot kunst verheven. Met onder meer een online filmpje over het slachtproces van runderen en varkens laat de vleesverwerker zien dat hij niets te verbergen heeft. Minder in het oog springend is de switch van massabalans naar productbalans. Een kijkje achter de schermen. Dit artikel komt uit de printuitgave van VMT 10.

frieslandcampina onderzoek VMT 10

Food loopt warm voor geothermie Voedingsmiddelenfabrikanten besparen massaal energie in hun productie. Hoe minder ze verbruiken, hoe lager immers de kosten. De volgende stap, van fossiele brandstoffen naar alternatieve brandstoffen, is lastiger. Wind- en zonne-energie en biomassa zijn goede alternatieven maar lijken fossiele brandstoffen niet helemaal te kunnen vervangen. Wellicht biedt ultradiepe geothermie die mogelijkheid wel. Dit artikel komt uit de printuitgave van VMT 10.

Suiker Unie VMT 10

Suiker Unie is de grootste groengasleverancier van Nederland Als de zomer is begonnen, wordt het rustig bij Suiker Unie. Normaal gesproken leveren 900 vrachtwagens dagelijks bieten af. Nu de bietencampagne tot september stil ligt, draaien ook de installaties niet. Tijd voor groot onderhoud. De nieuwe indampers zijn wel te zien. Deze grote investering leverde een flinke energiebesparing op bij de suikerproductie. Dit artikel komt uit de printuitgave van VMT 10.

marjan minnesma

Column Marjan Minnesma: Overstap naar duurzame energie relatief gemakkelijk In juni was de lancering van het nieuwe boek 100% duurzame energie in 2030. Het kan, als je wilt. Dit rapport in boekvorm is een update van de versie uit begin 2014 van Stichting Urgenda. Deze stichting heeft als doel de verduurzaming te versnellen. Bij het onderzoek en het schrijven van deze update werd ik blij verrast. Dit artikel komt uit de printuitgave van VMT 10.

Meer magazine-artikelen

Laatste digitale VMT's

2017-11

VMT 11 (2017) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

2017-10

VMT 10 (2017) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

2017-09

VMT 09 (2017) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

2017 - 08

VMT 08 (2017) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

2017-07

VMT 7 (2017) Hier kunt u het complete nummer doorbladeren. U heeft een VMT Online of VMT Optimaal-abonnement nodig om deze inhoud te kunnen lezen.

Meer digitale VMT's

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X