Printen

Kitchen Blue introduceert vegetarische filet americain

Wageningen, 19 juni 2017 11:20 | Jael Lambers

Toevoegen aan Mijn VMT

Kitchen Blue lanceert Tomaat Americain van het nieuwe consumentenmerk Groentegoed. Met de plantaardige variant van filet americain speelt het bedrijf in op de toenemende belangstelling voor verantwoorde producten.

De Tomaat Americain bestaat voor zeventig procent uit groente en dertig procent uit saus zonder E-nummers. Het product kan geconsumeerd worden op brood, als dip of op toast.

225 gram groente

Om de gezondere variant van filet americain te maken wordt 225 gram groente gebruikt: tomaat, wortel en ui, afkomstig van De Verspillingsfabriek in Veghel, om uiteindelijk te komen tot 125 gram Tomaat Americain.

Ovengedroogde tomaat

Het product bestaat voor 31,5 procent uit oven-gedroogde tomaat, voor 28 procent uit wortel en 10,5 procent uit ui.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van raapzaadolie, mosterdzaad, scharreleigeel, water, paprikapoeder, zout, kurkuma en peper.

Product verbetering

In de toekomst hoopt Kitchen Blue nog meer producten onder het merk Groentegoed op de markt te zetten die bijdragen aan de groente-inname van de consument Op deze manier hoopt het bedrijf bestaande voedingsmiddelen te verbeteren.

De Tomaat Americain van Kitchen Blue is vanaf 12 juni verkrijgbaar in 200 Plus Supermarkten per 125 gram voor €2,25.