Ingrediënt Arla Foods houdt proteïnerepen zacht

Nijkerk, 19 juni 2017 08:00 | Jael Lambers

De wei-proteïne oplossing Nutrilac PB-8420 van Arla Foods Ingredients maakt het voor producenten mogelijk om de zachte structuur van eiwitrepen een jaar lang te behouden.

Tot nu toe bleek dat de zachte en taaie textuur van proteïnerepen veranderde in een harde structuur bij daadwerkelijke consumptie.

Zachte reep

De Nutrilac PB-8420 van Arla zorgt ervoor dat de zachte samenhangende structuur van de proteïnerepen niet snel verdwijnt. Hierdoor kan de juiste structuur twaalf maanden lang behouden blijven en droogt de reep niet uit.

Clean label

De wei-proteïne oplossing van Arla is afkomstig uit koeienmelk, waardoor het als natuurlijk product gebruikt mag worden. Hierdoor hoeft de producent maar minimale aanpassingen aan zijn recept te doen en kan de consument verzekerd worden van een product met een ‘clean label’.

Eiwitrijke snack

Om het ingrediënt te presenteren aan de foodindustrie heeft Arla een proteïnereep ontwikkeld met appel en kokos dat voor 28 procent uit eiwit bestaat. Deze ontwikkeling moet de perfecte blauwdruk weergeven voor foodbedrijven die eiwitrijke snacks ontwikkelen voor de sportwereld.

De repen worden gepresenteerd op de IFT17 Food Expo in Las Vegas van 26 tot 28 juni 2017. Hier kan de reep voor het eerste geproefd worden. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X