Voedselveiligheid

Nieuws

Blockchain afbeelding VMT

Blockchain maakt foodketen veiliger Fraude is van alle tijden en zal nooit helemaal te voorkomen zijn. Maar in een sector waarin de risico’s alleen maar groter worden, moet er gekeken worden naar radicalere manieren om die risico’s te verminderen. Een veelbelovende ontwikkeling is blockchain, waarmee individuele dieren door de hele keten zijn te volgen. Dit artikel komt uit de printuitgave van VMT 14.

Listeria monocytogenes petrischaal

Listeria in Zwanenberg spekblokjes Zwanenberg Food Group adviseert consumenten om de spekblokjes van Zwanenburg niet te consumeren in verband met het aantreffen van de listeria monocytogenesbacterie.

Meer nieuws

Kwaliteitsmanager Food 2017

kmvhj2015 beeldje

Lees hier alles over de verkiezing van de Kwaliteitsmanager van het Jaar 2017. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het VMT Food Safety Event op 30 november 2017.

Algemeen
Reglement
Inschrijven
Jury
Genomineerden 2017
Ervaringen genomineerden voorgaande verkiezingen
Contact

Kennis uit de markt

streekproducten-labelling-1024x683

Hoe koop ik voedselveilige streekproducten in? Consumenten staan steeds vaker stil bij de herkomst van de producten die ze kopen. Hierdoor ontstaat een groeiende vraag naar ambachtelijke en/of streekproducten. Weten waar je voedsel vandaan komt en weten waar het van gemaakt is, is steeds meer de norm.

Voedselveiligheidscultuur 1

‘The next level’: een voedselveiligheidscultuur U heeft gekozen voor een kwaliteitssysteem binnen uw bedrijf. Het opzetten en implementeren hiervan heeft tijd en inspanning gekost. De audit is behaald, maar toch voelt het alsof er iets mist. Dit gevoel wordt mogelijk veroorzaakt door het ontbreken van een voedselveiligheidscultuur.

Meer artikelen

Columns Hans Beuger

G-2-G conferentie GFSI-A1100x825

Column Hans Beuger: dialoog private kwaliteitssystemen komt los In de aanloop naar de GFSI-conferentie is een grote stap voorwaarts gemaakt. Twintig landen zaten in Berlijn met elkaar om tafel om te praten over publiek-private samenwerking. Ze zijn het eens over de grote bijdrage die private kwaliteitssystemen kunnen leveren aan wereldwijde voedselveiligheid.

Meer columns

VMT VoedselVeiligheid+

VoedseVeiligheid PLUS_Groot

Recalls, issues en incidenten

Exclusieve artikelen. Recalls, incidenten en meer, voorzien van deskundige analyse. Alleen toegankelijk voor VoedselVeiligheid+ abonnees, VMT Optimaal abonnees en VMTonline abonnees.

Abonneer nu

Dossiers

Dossier_Acrylamide_2015Dossier_EHEC_2015Dossier_Paardenvlees_2015

Artikelen Voedselveiligheid+

Kippenlever

Campylobacter kent vele gedaantes De besmettingsroutes van Campylobacter kunnen zeer verschillend zijn, zoals we zien in incidenten in Groot-Brittannië (GB) en de Verenigde Staten (VS).

Meer artikelen

EHEDG

EHEDG

Hier vindt u een selectie van nieuws en artikelen over EHEDG.

Bekijk het overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X