Technologie

Kennis uit de markt

Nizo-automatisering

Microvoedselmodel test stabiliteit natuurdarm NIZO ontwikkelde een technologie waarmee ze voor elk voedselingrediënt of product kunnen screenen hoe effectief verschillende productformuleringen zijn op de microbiële stabiliteit. Ze testten de methode op de stabiliteit van natuurdarmen.

Meer artikelen

Nieuws

marc lammers

Marc Lammers adviseert foodsector: ‘Leer van andere sectoren’ Oud-hockeycoach Marc Lammers zag bij Anky van Grunsven hoe paarden sneller herstelden door te koelen in een koud water. Dat paste hij toe bij zijn hockeyspeelsters. Frans Huijbregts van de Huibregts Groep sprak met de technische afdeling van de Efteling voor een transportsysteem voor poedermengers. Het loont om over de eigen grenzen heen te kijken. De vraag is: hoe werk je slim samen?

HighQjuice VMT 11

HighQJuice: innovatieve technologieën voor gezond fruitsap De proeffabriek Food Pilot doet mee aan HighQJuice. In dit project van Flanders’ FOOD wordt gewerkt aan verbetering van de vacuüm spiraalfilterperstechnologie. Daarmee kunnen fruitsappen worden geproduceerd met behoud van smaak en kleur en gezondheidsbevorderende nutriënten. Een milde thermische behandeling zorgt volgens procesingenieur Domien De Paepe voor een houdbaarheid van enkele weken. Dit artikel komt uit de printuitgave van VMT 11.

Meer nieuws

Verpakkingsnieuws

Fabriek

Verpakken is een belangrijke activiteit in de gehele supply chain van foodproducten. VMT en NVC Nederlands Verpakkingscentrum houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van verpakken. Elke maand leest u op deze kennispagina Technologie nieuwsfeiten en vindt u achtergrondinformatie.

Lees de NVC-berichten

Uitgelicht

Koe Close-up

Focus op Zuivel

De zuivelindustrie is flink in beweging. In 2015 eindigt de quota op melk waardoor de melkproductie flink wordt opgeschroefd.

De industrie bereidt zich daarop voor. Dit was onlangs het thema in VMT. Hier een selectie van enkele artikelen.

Bekijk het overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X