Ingrediënten

Nieuws

Beeld_jaarprijs_goede_voeding_2018

Inschrijving Jaarprijs Goede Voeding 2018 geopend Naar een gezonder voedingsaanbod in Nederland. Op 5 april 2018 wordt weer de Jaarprijs Goede Voeding uitgereikt. Ondernemingen kunnen binnen deze competitie laten zien hoe zij bezig zijn met productverbeteringen die bijdragen aan een gezonder voedingspatroon van de Nederlanders. Het accent van de prijs ligt op het bereiken van verbeterde producten waaraan bijvoorbeeld minder zout, verzadigd vet en/of toegevoegd suiker is toegevoegd of producten die meer vezel bevatten.

Meer nieuws

Kennis uit de markt

nizo hie

Column: Clean label en eiwitten op HI Europe 2016 Clean label en eiwitten waren ook op de HI Europe 2016 de trends waar je niet om heen kon. Natuurlijke ingrediënten, hoog eiwitproducten en producten met een hogere voedingswaarde; dat is waar de markt voor voeding en gezondheid naar toe lijkt te gaan.

Meer artikelen

Uitgelicht

zout

Zoutreductie

Zoutreductie is een belangrijk onderwerp in de voedingsmiddelenindustrie. Voedingsmiddelenbedrijven, onderzoeksinstituten en de overheid zoeken naar mogelijkheden om voedingsmiddelen minder zout te maken. Hier vind u informatie over de laatste ontwikkelingen op het gebied van zoutreductie.

NIZO Food Research, kennispartner van VMT, levert mede informatie aan voor deze rubriek.

Lees al het nieuws over zoutreductie

Additieven

E-nummers

Lijst met additieven (e-nummers)

Bekijk hier de alfabetische lijst met additieven (e-nummers)

Lees verder

28-11 2017

Fi Europe

Frankfurt

Monosodium Glutamate

Achtergrondinfo additieven

Bekijk hier een document met achtergrondinfo over levensmiddelenadditieven.

Lees verder

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X