Duurzaamheid

Nieuws

paprika-chips-wijzer

Trek in paprikachips? Check de verschillen op verzadigd vet, zout en suiker Er zijn opvallende verschillen in kenmerken van gezondheid en duurzaamheid van paprikachips. Dat concludeert de Stichting Questionmark op basis van haar onderzoek naar 22 varianten. Paprikachips van het Albert Heijn huismerk AH Basic en het budgetmerk Crackito bevatten door het gebruik van palmolie zes tot tien keer meer verzadigde vetten dan andere varianten paprika chips en bungelen onderaan de chipswijzer.

Frans-Keurentjes-e1501235452740-810x668

FrieslandCampina presenteert visie 2025: meer waarde uit melk halen Het afschaffen van de melkquota en het toenemende belang van duurzaamheid voor afnemers: deze veranderingen in de markt maken dat de coöperatie van FrieslandCampina een andere weg inslaat. Het bestuur en de ledenraad presenteerden daarom de ‘coöperatieve visie 2025: Melk met meerwaarde.’

Meer nieuws

Kennis uit de markt

verspillingsfabriek

Bob Hutten van Verspillingsfabriek: ‘Ook wij hebben fouten gemaakt’ Geld verdienen met reststromen gaat met vallen en opstaan, ondervond Bob Hutten toen hij de Verspillingsfabriek in Veghel begon. Zijn initiatief is maar een klein radartje in het tegengaan van voedselverspilling. Om echt het verschil te maken, is een systeemverandering noodzakelijk, constateert Toine Timmermans van Wageningen Universiteit tijdens een bijeenkomst van MVO Nederland.

agrifoodpubliek2jpg

‘Dosis bezieling essentieel bij duurzaam beleid’ Er hangen nog veel negatieve connotaties aan verduurzaming. Verduurzaming biedt kansen (“groen is poen”), maar verandering is lastig en de stap naar business-as-usual snel gezet. Om duurzaam beleid vol te houden is daarom veel bezieling nodig. Dit kwam naar voren op de netwerkbijeenkomst Agrifood futureproof van MVO Nederland.

Meer artikelen

Column Suzanne van der Pijll

suzannevanderpijll_liggendeversie

Column: Naar buiten, het gesprek voeren Het is steeds weer een leuk uitje. Knuffelen van kuikentjes op een pluimveebedrijf, snoepen van tomaatjes in een tomatenkas, zelf plukken van bessen en appels en kijken naar de dansende koeien die voor het eerst de wei in gaan.

Meer columns van Suzanne

Column Gerard Teuling

Gerard Teuling

Circulaire kibbeling en ananasplanten Een paar weken terug liep ik, op uitnodiging van visspecialist Nico Waasdorp, om 06:30 uur op de visafslag in IJmuiden. De aanleiding: vanaf 2019 moeten vissers alle ongewenste bijvangst (discards) meenemen aan land. De vraag is: Wat doe je met een reststroom van 40.000 ton die je niet voor humane consumptie mag gebruiken?

Meer columns van Gerard

Duurzame palmolie

Palmolievrucht

Palmolie is één van belangrijkste grondstoffen in de voedingsindustrie. VMT en kennispartner private ketenorganisatie MVO houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Via onderstaande link vindt u een serie artikelen over duurzame palmolie.

Bekijk de artikelen

Duurzaamheid: strategie en praktijk

Wereldbol in hand

Al het nieuws over duurzaamheid van VMT's kennispartner Schuttelaar & Partners leest u via onderstaande link.

 

Bekijk de berichten

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X