Duurzaamheid

Nieuws

voedselketen

Grote omslag nodig voor duurzaam voedselsysteem EU Er is grote aanpassing in denken, beleid en kennis in de Europese Unie nodig om de Europese voedselproductie en -consumptie duurzamer te maken. Deze conclusie staat in het rapport Food in a green light dat het Europees Milieu Agentschap (EEA) samen met het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) afgelopen maandag publiceerde op de Europese bijeenkomst FOOD 2030 in Brussel.

peulvruchten

Nieuw consortium start PULSE voor eiwittransitie De nieuwe consortiumpartners van het project PULSE zijn bekend. Limagrain, GEA, Cosucra, MFH Pulses, Ruitenberg Ingredients en Sofine Foods werken samen om het aandeel plantaardige eiwitten in de voeding te vergroten.

Meer nieuws

Kennis uit de markt

suzannevanderpijll

Column: Op de boterham: eerst hartig, dan zoet. Met regelmaat komt bij ons thuis de vraag naar voren: 'Wat doe ik vandaag nou weer op mijn brood?' Zeker als we eens wat uitgebreider de tijd nemen om met elkaar aan tafel te ontbijten of te lunchen. Al van jongs af aan propageer ik hetzelfde motto als ik van thuis heb meegekregen: ‘Eerst hartig, dan zoet.' Een aloude wijsheid, ingegeven door het idee dat hartig gezonder is dan zoet, maar vooral ook dat van jongs af aan de smaakontwikkeling op gang moet komen.

MVO 006

Agrifood-bedrijven ondernemen samen actie tegen voedselverspilling Steeds meer bedrijven werken samen binnen het innovatiecentrum THREE SIXTY in Veghel om voedselverspilling tegen te gaan. Ook MVO Nederland zal vanuit Veghel werken aan hun food&agri-programma. Bij THREE SIXTY staat samenwerking centraal, om een vuist te bieden tegen voedselverspilling.

Meer artikelen

Column Suzanne van der Pijll

suzannevanderpijll

Column: Op de boterham: eerst hartig, dan zoet. Met regelmaat komt bij ons thuis de vraag naar voren: 'Wat doe ik vandaag nou weer op mijn brood?' Zeker als we eens wat uitgebreider de tijd nemen om met elkaar aan tafel te ontbijten of te lunchen. Al van jongs af aan propageer ik hetzelfde motto als ik van thuis heb meegekregen: ‘Eerst hartig, dan zoet.' Een aloude wijsheid, ingegeven door het idee dat hartig gezonder is dan zoet, maar vooral ook dat van jongs af aan de smaakontwikkeling op gang moet komen.

Meer columns van Suzanne

Column Gerard Teuling

Gerard Teuling

Circulaire kibbeling en ananasplanten Een paar weken terug liep ik, op uitnodiging van visspecialist Nico Waasdorp, om 06:30 uur op de visafslag in IJmuiden. De aanleiding: vanaf 2019 moeten vissers alle ongewenste bijvangst (discards) meenemen aan land. De vraag is: Wat doe je met een reststroom van 40.000 ton die je niet voor humane consumptie mag gebruiken?

Meer columns van Gerard

Duurzame palmolie

Palmolievrucht

Palmolie is één van belangrijkste grondstoffen in de voedingsindustrie. VMT en kennispartner private ketenorganisatie MVO houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Via onderstaande link vindt u een serie artikelen over duurzame palmolie.

Bekijk de artikelen

Duurzaamheid: strategie en praktijk

Wereldbol in hand

Al het nieuws over duurzaamheid van VMT's kennispartner Schuttelaar & Partners leest u via onderstaande link.

 

Bekijk de berichten

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X