CS Food Innovations ontwikkelt zeewiergranulaat

Krimpen a/d IJssel, 18 mei 2017 10:59 | Tessa van Glabbeek

Gerelateerde berichten

CS Food Innovations ontwikkelde een zeewiermix die als toegoeging kan dienen voor diverse producten. Het biologisch zeewier kan als zoutvervanger worden gebruikt.

 Het zeewier van CS Food Innovations is begin 2017 verkrijgbaar als granulaat en als poeder. Het bestaat uit acht soorten zeewier. De mix kan onder andere toegevoegd worden aan kaas, sauzen, pasta’s en brood. Binnenkort komt het bedrijf ook met bronwater met zeewierextract.

De voordelen van het gebruik van zeewier zijn onder andere een zoutreductie, versterking en verbetering van de smaak. Daarnaast is het een verrijking voor voedsel door de hoge concentratie jodium, magnesium, kalium, vitamine B12 en dient het als productverbetering bij het invriezen. Het structuur van deegproducten vriest niet kapot door het hoge vochtopname van het zeewier.

Bovendien heeft het zeewier een ontstekingsremmend effect en is rijk aan jodium, dat een essentiële rol speelt in diverse ziekten.

Voor meer informatie kijk je op de website van CS Food Innovations.

 

Contactgegevens
CS Food Innovations
Schoverzeil 22
2924 BT Krimpen a/d IJssel

CS.innovation@planet.nl
+31 6 535 344 50

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

sluiten X